El formatge del mes: Formatge madurat de Puigcerver

Recomanacions — 24/03/2014 at 15:41

Aquest és un dels primers formatges ecològics de Catalunya, està situat al petit indret de Puigcerver, que pertany a Senterada, al Pallars Jussà. La Pilar, juntament amb el seu home i el seu fill són els que s’encarreguen d’elaborar aquesta joia.

La llet del madurat de Puigcerver, és del seu propi ramat de cabres, que treuen a pasturar cada dia per aquella magnífica contrada. Entre els tres fan tot el circuit de la producció, la pastura, munyir i l’elaboració del formatge. Cal dir que quan els vaig anar a visitar la Pilar va posar molt d’èmfasi en què eren ecològics de cap a peus, és a dir, l’alimentació que donen a les cabres és 100% ecològica, els camps on pasturen també són ecològics. Ells busquen obtenir un producte sà, a més de bo!

El producte en sí és un formatge de llet pasteuritzada de cabra, de raça murciana, de coagulació enzimàtica i maduració mínima d’un mes. Ja sabeu que com més maduració li donem a un formatge, més pujarà la seva intensitat i aroma.

És ideal per posar-lo en amanides amb fruites o amb fruits secs, ja que té un gust suau i lleugerament àcid i una textura cremosa. Aprofitem que és ecològic per combinar-ho amb productes de la mateixa filosofia, per exemple un plat de pasta ecològica amb crema de formatge Puigcerver i nous, també «eco»… saníssim!