Cuixa d’ànec rostida a l’estil de la Dolors

Receptes — 25/10/2012 at 9:52

M’agrada molt parlar amb la gent gran, intentar mantenir la tradició gastronòmica de generació en generació (i si es pot, millorar-la o reinterpretar-la) i en aquest cas la recepta d’avui es diu «a l’estil de la Dolors», per que la Dolors és la mare d’un dels meus millors amics amb qui sempre acabem parlant de cuina. Un bon dia, em va explicar com feia ella l’anec rostit i vaig decidir adaptar la seva recepta pel restaurant.

És una recepta més el.laborada que les anteriors però no per això més difícil, us animo a que la feu a casa, un dia que tingueu temps, el resultat val molt la pena! La carn de l’ànec m’agrada molt perquè és molt gustosa, i la cuixa concretament ben rostida es desfà a la boca i té una melositat ideal.

Cuixa d’ànec rostida a l’estil de la Dolors

Dificultat: Mitja
Per 4 Persones

Ingredients:
4 cuixes d’ànec
500 g ceba figueres
6 dents d’all
1 taronja
Whisky
180 g aigua
Sal i pebre

Primer de tot repolim bé les cuixes d’ànec. Desprès en una cassola les daurem bé hi afegim la ceba i els alls tallats a làmines i la taronja a daus. Deixem coure uns 15 min. a foc mig i hi afegim el whisky. Un cop l’alcohol s’hagi evaporat, afegim l’aigua. Quan arrenqui a bullir, posarem el foc al mínim, ho taparem i deixarem coure, a foc lent, durant 3 hores. De tant en tant s’ha d’anar girant les cuixes per tal que quedin ben fetes pels dos costats, un cop passat aquest temps deixem refredar el rostit i ja el tenim a punt per servir.

Aquesta recepta la podem variar segons el nostre gust! Només cal mantenir la cuixa d’ànec i a partir d’aquí el podem fer amb peres i ratafia, amb salsifins… En cas que volguem un guisat en comptes d’un rostit, quan tenim l’ànec ben daurat, el retirem de la cassola i fem un sofregit amb ceba, all i tomata, i desprès mullem amb un liquid (escudella, aigua, caldo de bolets…) , que arrenqui el bull i deixem coent unes tres hores i ja tenim la versió guisada!

Si teniu qualsevol dubte envieu els vostres missatges aquí mateix! I si us fa mandra fer-ho a casa, la podreu trobar a la carta del meu restaurant, la Sala Gran!