III Concurs Nacional de «Parrilla» a San Sebastian Gastronomika 2012

Esdeveniments — 14/10/2012 at 12:50

El dilluns dia 8 d’octubre vaig participar en el III Concurs Nacional de «Parrilla», dintre del congrés gastronòmic San Sebastian Gastronomika 2012.

«El III Concurso Nacional de Parrilla mantiene y destaca entre sus objetivos poner en valor, divulgar y reconocer una de nuestras formas más singulares, ancestrales y exquisitas de cocina, buscando, a lo largo y ancho de España, a los más “grandes” del asado. Las estrellas de la parrilla.»

El concurs consisteix en preparar uns 100 talls de carn per al jurat, dividit en dos: el jurat tècnic, composat per crítics gastronòmics i grans cuiners, i el popular, obert a tot el públic que, després d’abonar 25€, pot tastar una gran varietat de carns, tot un luxe! El format és de cata «a cegues», tots preparàvem les nostres carns a un espai paral.lel i es servien al jurat per un equip de cambrers.

Ha estat una experiència molt positiva! En total he fet 12 kg. de carn de vaca gallega a la brasa (per qué carn de vaca gallega? llegiu la meva opinió sobre el tema aquí) i ha estat un esdeveniment intens i molt gratificant: he conegut molts bons cuiners, grans amants del «chuletón», hem tastat carns de diverses procedències i característiques, m’he divertit i al final he tingut la sort de quedar en tercer lloc, darrera de dos magnífics rivals!

La carn que he emprat en el concurs és la mateixa que faig servir cada dia a la Sala Gran, així que ja sabeu si voleu gaudir-ne! El més important és tenir el millor producte i desprès tractar-lo com es mereix!

La foto de l’article me la va fer en acció l’Eva Pascual!