Sou adictes a la Xocolata? La recepta d’avui: Brownie amb gelat de xocolata, cruixent de cacau i sopa de maduixes del Maresme

Receptes — 15/11/2012 at 10:30

Aquesta setmana us ensenyaré a fer una recepta especialment indicada pels adictes a la xocolata!
Es tracte d’un brownie amb gelat de xocolata, cruixent de cacau i sopa de maduixes que de ben segur us agradarà. Són varies receptes en una, per dir-ho així, algunes més laborioses que d’altres però seguint els passos obtindreu un gran dolç i també podeu fer servir algunes d’aquestes petites receptes per a altres postres, altres combinacions, etc. o podeu substituir la sopa de maduixes amb d’altres variants que hi van bé, com de cítrics, de pera… o podeu substituir el gelat de xocolata negra per un de vainilla o el que trobeu que us encaixa!

Avui farem:

  • Brownie
  • Sopa de Maduixes
  • Cruixent de Xocolata
  • Gelat de Xocolata Negre

Ara, anem per parts!

Brownie

Dificultat: Mitja

Ingredients:
2 ous
140g sucre
133g mantega pomada
83g cobertura xocolata negra
92g nous trossejades
66g farina

El.laboració:
Primer separem els rovells de les clares i destinem la meitat del sucre pels rovells i l’altra meitat la guardem per les clares. Després d’aquest pas previ, muntem els rovells amb la seva part de sucre i a l’hora barregem la mantega i la cobertura i ho possem a fondre, remenem fins que quedi homogeni i ho afegim als rovells ja muntats. Barregem a part les nous trossejades amb la farina i les afegim a la massa anterior i per últim muntem les clares amb la part de sucre corresponent i les afegim a la massa anterior, remenant-ho de dalt a baix per tal de no perdre l’aire que hi hem incorporat! Un cop arribat aquest punt, ho posarem al forn uns 20 min. aproximadament a 180º. Un cop surti del forn ho deixem refredar, tallem a daus i ho guardem.

Sopa de Maduixes

Dificultat: Baixa

Ingredients:
400g de maduixes del Maresme (fem país!)

El.laboració:
Netegem les maduixes i les posem a la termomix o al túrmix amb 150g d’almívar. Un cop triturat ho colem i ho guardem a la nevera.

Gelat de Xocolata

El gelat de xocolata negre seria més complicat i necessitarieu més eines de les que s’acostumen a tenir a casa, pel que trobo millor que el compreu fet, això sí de qualitat! Hi ha bones marques als supermercats, fora de les de sempre, una miqueta més «premium».

Cruixent de Cacau

Dificultat: Baixa

Ingredients:
20g mantega
20g clares d’ou
20g sucre
6g cacau
14g farina

El.laboració:
És molt senzill: barregem el sucre, cacau i farina i després afegim les clares d’ou sense muntar i per últim la mantega fosa. Deixem reposar un parell d’hores aquesta massa i l’estirem en un paper de forn molt fi, posant-la inmediatament al forn a 180º durant 6′. Un cop es es refredi, ja tenim el cruixent a punt.

A l’hora d’emplatar tot plegat, havent seguit tots els passos jo us suggereixo que agafeu un plat amb forma de bol i hi poseu un tall de brownie de forma quadrada al posem al centre, amb el gelat a sobre, la sopa de madueixes al voltant i el cruixent de cacau a sobre de tot.

Aquest és un postre d’estrella, de ben segur que sorpendreu als vostres convidats!
Si us animeu a fer-lo, comenteu-me com us ha quedat!