Eth blanquet amb caviar Nacarii

Isaac Sabrià, Recomanacions — 15/12/2016 at 13:58

Per aquestes festes nadalenques hi ha un producte exclusiu elaborat per en José Antonio de Hormatgeria Tarrau de Bagergue a la Vall d’Aran, que està elaborat amb caviar Nacarii també de la Vall d’Aran.

És un maridatge sorprenent, per un costat tenim l’Eth blanquet, que és un formatge cremós, tipus brie, fet de llet crua de vaca, el fong penicilium candidum i ferments làctics. Per altra banda ho maridem dins el mateix formatge amb el caviar Nacarii de la Vall d’Aran, un producte exclusiu i delicatessen, aquest és un caviar viu sense sotmetre’l a cap tipus de pasteurització. En José Antonio en fa una pasta i farceix l’Eth blanquet amb ella. El deixa madurar i afinar 2 mesos, només l’elabora per nadal.

Per degustar correctament aquest formatge l’heu de deixar a temperar un mínim de dues hores fora de la nevera, ja que amb el fred el caviar no podrà treure tots els seus aromes. El podem acompanyar amb una copa de vi blanc passat per fusta, untuós en el paladar, ideal per aquestes festes. En aquest cas no cal acompanyar-ho amb melmelades, el maridatge ja el tenim fet, jo recomano menjar-se’l sol com a mínim el primer tall i després ja ho acompanyarem amb el vi blanc.

Espero que us animeu a provar-lo, bones festes i bons àpats.