On trobar bona carn a la Cerdanya? Cal Cofa (Llívia)

Recomanacions — 23/08/2012 at 9:44

Fa més de deu anys que tinc un pis llogat amb amics a Llívia per la temporada d’hivern. Al principi anàvem provant diferents restaurants de la Cerdanya i hem menjat bé a varis llocs, però se’ns dubte n’hi ha un que sobresurt dels altres.

Aquest és Cal Cofa a Llívia, un restaurant on només obrir la porta et sents com a casa, molt acollidor i amb un personal és amable i agradable, (tema que sempre valoro molt, a part de l’experiència purament gastronòmica). És d’aquells llocs que cuiden els clients, que et venen ganes de tornar-hi. El propietari, en Benansi, coneix de primera mà tots els productes càrnics, ell mateix cria les vaques que després servirà al restaurant, amb això ja queda tot dit! Si hi aneu, deixeu-vos assesorar per ell. Us dirà tot sobre aquella vaca: qué ha menjat, l’edat que tenia, la raça que és… i això és important perque segons la raça, la carn té unes característiques o unes altres.

Un consell, demaneu l’entrecot reserva (el xuletó per dues persones) i per descomptat, poc fet (l’entrecot normal és per una i també és de molta qualitat però el reserva es espectacular). Una carn boníssima, conseqüència de que els animals pasturin per prats amb una gran varietat de plantes autòctones i aigua degut al desglaç… La Cerdanya té unes condicions molt bones per criar vaques per carn (animals de més de 10 anys), però no hi ha ningú tret d’ells que s’hi dediqui i és una llàstima! És per això que a la Sala Gran, per trobar carn de les mateixes condicions, emprem carn de vaca gallega (vaig parlar-ne en un altre article) , que també és d’una qualitat impressionant, tot i no ser purament autòctona…

Altres plats a destacar de la seva carta: els cargols a la llauna acabats amb una barreja d’herbes dels prats del voltant espectaculars, l’amanida de formatge fos amb confitura de figues i rúcula o la tallada de vedella a l’antiga. Una bona selecció de vins escollits per en Cristian, la mà dreta d’en Benansi i un cop arribem a les postres, jo recomano el pastís de formatge fresc amb aranyons. No té res a veure amb aquests pastissos prefabricats que et donen a segons quins llocs i és clar, perquè cada dia es fan els pastissos ells amb el millor producte!

Tota una aposta segura, si hi aneu, ja em direu!