Vols conèixer un dels millors olis d’oliva del nostre país? Ermedàs, oli d’oliva verge extra, de l’Empordà

Recomanacions — 30/09/2012 at 10:58

Fa uns mesos vaig anar a sopar al bistrot de Roger Viusà a la Plaça del Vi 7 de Girona (on us hauríeu d’apropar, especialment si sou amants dels vins!). Vam gaudir força i passar una bona estona i tot sortint-ne vaig fixar-me en una ampolla d’oli d’oliva que em va sorprendre… «Ermedàs, oli d’oliva verge extra».

Al costat de casa fan oli artesanal i jo no en tinc notícies? Com a gran partidari dels productes de proximitat que soc (i més quan són d’aquesta qualitat), l’endemà mateix vaig buscar i trobar l’empresa, vaig contactar amb ells i vaig poder conèixer la Mªdel Mar i la Lídia, que em van explicar els origens de l’empresa, el que fan i com ho fan.

Aquest oli d’oliva Ermedàs és un producte fantàstic! De la varietat arbequina, té uns matisos de fruita madura, poma, plàtan, verd herba, picant, dolç, amarg i astringent. Tots aquests aromes estan perfectament integrats. Es nota que tenen molta cura en triar el millor moment per la collita, que cuiden el producte i sobretot, que tenen molt clar que un dels factors clau per l’obtenció d’un oli de gran qualitat és que passi com menys temps millor des de la collita fins que les olives entren en el trull, i elles fan aquest procés en només quatre hores!

És perfecte per utilitzar en cru, amb amanides, per untar el pa amb tomata, tirar-ne un bon raig a la carn a la brasa o a un bon peix a la brasa o planxa. Al restaurant fa un temps vaig versionar un dels meus berenars preferits de la infància, el pa amb oli i xocolata i desde que utilitzo aquest oli, encara ha millorat més!

El podreu trobar a algunes botigues delicatessen seleccionades i si veniu a la Sala Gran, també en disposem per venda al públic. Molt recomanat, ja voreu!