Pop de Palamós, panxeta, botifarra negra i pinatells a la brasa

Receptes — 05/10/2012 at 12:38

Aprofitant les pluges d’aquests dies, d’aquí poc ja hi haurà pinatells per les Gavarres. Quines ganes d’anar a caçar bolets que tinc… i què millor quant tornes de buscar bolets que encendre la llar de foc i fer-los a la brasa!

Us proposo una recepta molt senzilla i fàcil de fer, un mar i muntanya de tardor boníssim: pop de Palamós amb panxeta, botifarra negra i pinatella, tot a la brasa, un plat que fem al restaurant i té molt d’èxit!

Pop de Palamós, panxeta, botifarra negra i pinatells a la brasa

Dificultat: Baixa
Per 4 Persones

Ingredients:
8 talls mitjans de Pop de Palamós cuit al vapor.
350g de botifarra negra
300g de panxeta
350g de pinetells
200g puré de patata Violette
flor de sal
oli d’oliva verge extra (si pot ser Ermedàs, millor que millor, us el recomano!)

Preparació:
Primer de tot necessitem encendre la brasa, i esperar que hi hagi un bon caliu.
Poseu des del principi la patata Violette embolicada de paper d’alumini a escalivar.
El pop el podeu comprar ja cuit o coure’l vosaltres mateixos. Si ho voleu fer vosaltres l’heu de posar una hora al vapor, aproximadament (el temps de cocció variarà segons les dimensions)

Per aquesta recepta feu 8 talls mitjans de pop i els marqueu bé a la brasa per cada costat (o si ho preferiu feu-ne 4 de grans i un cop marcats partiu-los per la meitat, d’aquesta manera no us passaran per ull a la graella!) Amb la panxeta i la botifarra negra feu el mateix, primer els marqueu a la brasa i desprès els talleu. Netegeu els pinatells i els feu a la brasa amb un xic de sal i oli. Agafeu les patates violette escalivades i les passeu per la termomix o túrmix amb una mica de nata, només fins que la termomix agafi el puré (ha de quedar dens).

Per una presentació perfecte, oodeu emplatar sobre d’una pissarra, com hem fet nosaltres! Aquesta és una recepta ideal per la tardor, aquests dies humits, nuvolats, frescos, engegues la llard de foc i de cop i volta tot s’arregla. Podeu aprofitar per fer el segon plat també a la brasa i així s’aprofita el caliu… i fins i tot els postres! un bon moniato escalivat amb mousse de xocolata i flor de sal! Ho heu provat?? Val la pena… ja m’ho direu!