Mousse de vainilla amb maduixes de Sant Pol macerades

Isaac Sabrià, Receptes — 11/03/2014 at 15:20

Aquesta és una combinació clàssica, de les de tota la vida, però no per això menys bona, sinó tot el contrari! El més important, sempre, és utilitzar bons productes i en el seu punt òptim de maduració. La vainilla ha de ser natural en beina i pot ser de Tahití, Bourbon, Veracruzana entre d’altres… cada classe té matisos diferents. Les maduixes jo les compro directament a un pagès de Sant Pol de Mar, hi ha moltes varietats possibles, com ja vaig explicar fa un temps, però sempre compreu-les madures, acabades de collir de l’hort si és possible!

Mousse de vainilla amb maduixes de Sant Pol macerades

Dificultat: mitjana
Temps: 45 minuts

Ingredients (per 4 persones)
Per la Mousse
300 g nata
1 beina de vainilla
100 g rovell d’ou
50 g de sucre
2 fulles de gelatina
300 g nata semimontada

Per les maduixes
500 g de maduixes Albión de Sant Pol de Mar
100 g sucre
50 g aigua

Elaboració

Aquesta mousse tècnicament és una bavaroise, una varietat de crema esponjada, però per simplificar-ho en podem dir mousse.

Per fer-la primer elaborarem una crema anglesa, posem la nata a dins d’un cassó i la beina de vainilla l’obrim per la meitat i amb l’esquena d’un ganivet posem totes les llavors que hi ha a dins la nata, juntament amb la beina oberta. Fem arrencar el bull.

Per altra banda blanquegem (remenar enèrgicament) el rovell amb el sucre. Un cop hagi bullit la nata la barregem amb els rovells blanquejats, ho escalfem fins a arribar a 85ºC, ho canviem de recipient per tallar la cocció.

Hidratem les fulles de gelatina i les barregem a la crema anglesa que ja tenim a punt. Mentrestant posem a muntar la nata. Ha de quedar «semimuntada»! Per saber quan està en aquest punt hi ha un «truc» molt fàcil, traieu les varilles de la muntadora i la nata ha de quedar cremosa i amb forma de ganxo a la varilla. Arribats a aquest punt, només ens falta barrejar aquesta nata amb la crema anglesa que hem fet i deixem refredar a la nevera.

Per les maduixes macerades primer de tot les netegem i tallem a quarts, després fem un almívar amb el sucre i l’aigua i quan aquest arrenqui a bullir, hi tirem les maduixes, deixem coure 5′, retirem del foc i posem a refredar a la nevera.

Aquest és un postre relativament senzill de fer i el resultat és molt agraït. Espero que us animeu a fer-lo i em comenteu com us ha quedat. Ànims!