Les Maduixes: tipus i varietats

Reflexions — 26/06/2012 at 18:56

Fa un parell de setmanes he tingut la oportunitat de conèixer un pagès del Maresme, que es desviu per les maduixes i altres productes que treballa.

Em va ensenyar tota la seva explotació i les diferents fruites i hortalisses que cultiva, maduixes, gerds, tomates i pèsols. Em va agradar moltíssim la visita perque em va ensenyar moltes coses, tant ell com els seus pares, unes persones encantadores. Del que més vaig aprendre, en aquesta darrera visita, és sobre les maduixes.

De maduixes n’hi ha moltes varietats i trobo que és un tema no gaire difós i força interessant! Les que jo he conegut són la Charlotte, la Gaviota, l’Albión, la Pájaro i la Garriguette.

La «Charlotte» és una varietat francesa que és un creuement entre maduixa de bosc i mare del bosc, d’aquí el seu gust tan dolcenc, aquesta varietat n’hi ha tot l’any, és una maduixa petita i de formes diferents.

Desprès hi ha la «Gaviota«, que és d’origen americana tamany més gran, dolça i és estacional.

L'»Albión» és la més comuna n’hi ha tot l’any i és mes grossa i homogènea que malauradament és el que valora molta gent per sobre del gust, cosa imperdonable al meu entendre, el gust sempre, sempre està per sobre de qualsevol estètica (dintre d’uns paràmetres, és clar), fins que no corretgim això no anirem bé!

També tanim la varietat «Pajaro» que es estacional i molt gustosa però escasseja una mica.

Per ùltim tenim la «Garriguette«, també varietat francesa, estacional i ja casi no n’hi ha. És molt complicat trobarla però si ho aconseguiu, és boníssima!

De totes, si he de triat, em quedo amb la «Charlotte per gust», textura, dolçor… és la que faig servir a la Sala Gran, on he preparat un nou sorbet molt refrescant i també les servim macerades amb espuma de crema catalana!