Sepionets de Palamós amb patata al caliu i bolets

Isaac Sabrià, Receptes — 23/07/2014 at 11:03

Aquest mes us proposo unes Sepionets de Palamós amb patata al caliu i un aire de bolets, que amb aquest estiu tan plujós ja se’n troben de bolets cap al Berguedà, sobta però és aquesta climatologia tan canviant que ho fa. Les sepionets és un producte excels, el podem trobar al mercat de la primavera a finals d’estiu, a la tardor la mida ja és més gran, la sèpia.

Sepionets de Palamós amb patata al caliu i bolets

Dificultat: baixa
Temps: 1h

Ingredients (per 4 persones)

720 g de sepionets de Palamós
un raig d’oli oliva
sal
500 g de patata Red pontiac
Per l’aire de bolets
400 g aigua
150 g bolets frescos
20 g tomata madur
40 g de ceba torrada
un polsim de lecitina de soja

Elaboració

Primer de tot hem de comprar la mida ideal de les sepionets d’uns 4 cm d’allargada. Les sepionets es poden servir de moltes maneres a mi m’agraden netes, però també hi ha qui prefereix a la brutesca, és a dir tal qual a la planxa. Per netejar-les hem de treure la ploma i buidar la tinta de l’interior. Un cop netes les reservem.

Per la patata al caliu, les rentem i emboliquem amb paper d’alumini, l’ideal és fer-les tal com diu el nom al caliu, que es vagin coent lentament i agafant l’aroma de brasa, en cas de no tenir brasa ho podeu fer al forn, però perdrà l’aroma de brasa que és molt important. Jo us recomano fer-ho a la brasa que és com ho fem a la Sala Gran.

Per l’aire de bolets poseu tots els ingredients en una olla al foc i que bulli lentament durant 1 hora, després ho coleu i rectifiqueu de sal, poseu un polsim de lecitina de soja i ho emulsioneu amb el túrmix.

Per acabar el plat pelem les patates al caliu, les xafem amb l’ajuda d’una forquilla i amanim amb oli d’oliva extra verge i un polsim de sal. Per altra banda marquem les sepionets de Palamós en una planxa o paella antiadherent també amb una mica de sal i oli d’oliva i ja podem muntar el plat. L’aire és important que quan acabeu d’emulsionar-lo el poseu ràpidament al plat per tal d’aconseguir aquest afecte airós.

Feu-lo a casa i em comenteu qualsevol dubte que tingueu.