Xipirons de Palamós saltejats amb favetes i espàrrecs verds

Receptes — 14/04/2014 at 12:24

El xipiró és un mol·lusc de la família dels cefalòpodes, té un gust molt fi amb un punt dolç i per això trobo que combina molt bé amb les favetes que tenen un gust més fort i amb un punt amarg. També hi posem uns espàrrecs molt tendres, per la seva textura i gust.

Xipirons de Palamós saltejats amb favetes i espàrrecs verds

Dificultat: fàcil
Temps: 15 minuts

Ingredients (per 4 persones)
600 g de xipirons de Palamós
320 g de favetes mini
80 g de botifarra negra
12 puntes d’espàrrecs verds
sal
oli d’oliva

Elaboració
Aquest plat és molt senzill d’elaborar! Comencem amb els xipirons: si són grossets se’ls hi ha de treure la «ploma», aquella tira com «de plàstic» que no és gens agradable, si són petits no cal. Mirem que siguin ben nets i els reservem. A continuació escaldem les favetes un minut i refredem amb aigua i gel. Escorrem i reservem. Fem el mateix amb les puntes d’espàrrecs verds durant 3 minuts i refredem. Tallem la botifarra negra a daus petits.

Un cop ja tenim tots els ingredients a punt, saltegem. Per fer-ho bé agafem una paella antiadherent posem un fil d’oli oliva i un cop ben calent l’oli, posem els xipirons i els hi donem dos o tres saltejades amb la màxima temperatura. Reservem i fem el mateix amb les favetes, la botifarra negra i els espàrrecs tot junt.

La tècnica de saltejar és molt senzilla però hem de tenir clar un parell de conceptes, primer de tot necessitem una paella antiadherent, com ja he comentat. Hem de posar poc oli o en cas contrari fregirem, enlloc de saltejar! La temperatura ha de ser la màxima, si no, estarem bullint i ha de ser una cocció curta: dos o tres cops de canell a la paella i ja ho tenim. Si la paella emprada no és molt gran, fem dos saltejades, així quedarà millor!

Emplatem amb cura perque quedi ben presentat i ja ho tenim!

Espero que us animeu a provar aquesta recepta, és molt senzilla, de temporada i molt molt gustosa.