Coca de full amb formatge Gebrat d’Obaga i verdures ecològiques

Isaac Sabrià, Receptes — 23/07/2015 at 18:46

A l’estiu hi ha molta varietat de verdures, en aquest plat he triat l’albergínia, la tomata i la pastanaga en diferents textures per maridar amb el formatge Gebrat d’Obaga, un formatge de llet crua de vaca fet per en Salvador Maura de Mas Eroles a Adrall, Lleida. Aquest és un plat saludable amb uns gustos molt nets, que formen un gran maridatge per contraste amb l’acidesa, la dolçor i el salat.

Coca de full amb formatge Gebrat d’Obaga i verdures ecològiques

Dificultat: fàcil
Temps: 30 minuts

Ingredients (per 4 persones)

4 plaques de full artesà amb mantega de 7 cm per 20 cm.
200 g formatge Gebrat d’Obaga
2 albergínies grans i ecològiques
60 g confitura de tomàquet de Montserrat del museu de la Confitura de Torrent
Per l’aire de pastanaga ecològica
1 manat de pastanaga
un polsim de sucro o lecitina de soja
Per la vinagreta
100 g de vi dolç reduït
100 g oli oliva
20 g mel de les Gavarres
Altres
microvegetals
20 g pa d’espècies

Elaboració

Comencem per comprar una bona pasta de full artesana i feta amb mantega, la podeu comprar ja cuita o si la compreu crua, l’heu de posar al forn a 200 °C durant 10′, el full pujarà i després hi poseu un pes a sobre perquè s’aplani i ho posem 10′ més al forn fins que quedi cruixent.

L’albergínia l’escalivem a 220 °C durant 15 minuts aproximadament, els temps d’escalivar depèn del tamany de l’albergínia i si és tendre o no. Un cop escalivada, la deixem refredar, li traiem la pell i en fem rectangles.

La confitura de Tomata utilitzem la del museu de la confitura de Torrent, de les millors que hi ha i de màxima proximitat.

Tallem el formatge Gebrat d’Obaga a quadrats i el coloquem a sobre el full, és un formatge de llet crua de vaca i te un punt àcid que el fa maridar molt be amb els altres ingredients.

Per la vinagreta reduïm el vi dolç i un cop fred hi barregem la mel de les Gavarres i l’oli d’oliva i ho reservem.

Per l’aire de pastanaga, és molt important aconseguir una pastanaga d’un hort ecològic i que l’hagin collit fa poc, per tal de preservar aquesta aroma fresc i dolç. Un cop aconseguides les pastanagues les passem per la liquadora i del suc resultant hi posem una pisca de sucro o lecitina de soja, hi passem el túrmix per emulsionar.

Per muntar el plat posem la coca de full de base, després col·loquem el formatge Gebrat d’Obaga i l’albergínia al costat, a col·loquem la confitura de tomata, agafem les bombolles d’aire que queden a la superfície hi ho posem a sobre de l’albergínia, col·loquem els microvegetals, amanim amb la vinagreta i col·loquem el pa d’espècies, prèviament torrat al forn, al voltant.

Proveu de fer aquesta recepta que és molt refrescant, saludable i ideal per aquesta època de l’any i em comenteu que us ha semblat. Bon profit!