Sopa de maduixes de Sant Pol de Mar amb menta i canyella

Isaac Sabrià, Receptes — 28/05/2015 at 19:32

Ara és temps de maduixes, una de les fruites estrelles de la primavera, tot i que és una planta remuntant, vol dir que fa diverses florades durant l’any. Al Maresme, concretament a Sant Pol de Mar és on compro jo les maduixes directament al pagès, com ha de ser, de la planta a la cuina, sense intermediaris. Ara que comença a fer calor farem una sopa de maduixes ben refrescant amb menta i canyella.

Sopa de maduixes de Sant Pol de Mar amb menta i canyella

Dificultat: fàcil
Temps: 30 minuts

Ingredients (per 4 persones)

500 g maduixes Charlotte de Sant Pol de Mar
400 g aigua
100 g sucre
1 manat petit de menta
250 g aigua
25 g sucre
1,25 g agar agar
gelat de canyella

Elaboració

Primer de tot hem d’aconseguir unes maduixes de màxima qualitat, la varietat Charlotte és una de les més gustoses i dolces de les varietats de maduixes , en cas de no trobar aquesta varietat podeu utilitzar la varietat que trobeu, això si, és important que sigui madura la maduixa sinó ens aportarà una acidesa excessiva.

Netegeu les maduixes, feu un almívar amb l’aigua i el sucre i després passeu-ho per la termomix o turmix, coleu el resultat final i reserveu-ho.

Farem una gelatina de menta amb agar agar, que és una alga deshidratada i triturada, té un poder espassant molt important i coagularà, deixant una textura especial. Per començar escaldem la menta amb els 250g d’aigua i refredem amb aigua i gel, l’escorrem i passem per la termomix la menta escaldada i escorreguda amb l’aigua d’haver-la escaldat, després la colem i li fem arrancar el bull amb l’agar agar diluït, deixem que bulli un minut i la posem amb una bandeja que es refredi a la nevera i qualli.

El gelat de canyella, jo us recomano que el compreu amb una gelateria artesanal, que utilitzi productes de màxima qualitat, el guardeu al congelador i al moment de menjar la sopa hi poseu el gelat.

Aquest és un postre refrescant ideal pels temps calorosos que comencem a tenir, fàcil de fer i potenciem els productes de proximitat i de màxima qualitat.