Recuit de Fonteta amb cireres de Terrades

Receptes, Recomanacions — 03/06/2014 at 18:44

Ja és temps de cireres i fan les fires de Llers i Terrades, a la Sala Gran les comprem a Terrades, directament del pagès i madurades a l’arbre. La cirera és una fruita rica en vitamines A, B, C, I, K i B3, en ferro, calci, magnesi, potassi i sofre. El Recuit de Fonteta és conegut arreu del territori, el que utilitzo és amb llet de cabra, és cremós i amb el punt d’acidesa característica.

Recuit de Fonteta amb cireres de Terrades macerades i pa d’espècies

Dificultat: baixa
Temps: 30′

Ingredients (per 4 persones)

4 recuits de 125 g cada un
200 g de cireres de Terrades
35 g de sucre
35 g aigua
30 g pa d’espècies
200 g de gelat de canyella

Elaboració

Per fer les cireres macerades només cal treure el pinyol, partir-les per la meitat i fer un almívar amb el sucre i l’aigua, després afegir les cireres i deixar que arrenqui el bull, refredar i reservar.

El recuit de Fonteta el podeu trobar a diferents establiments gurmet i a la botiga dels recuits de Fonteta.

El pa d’espècies el tallem a daus i el torrem al forn a 160ºC durant uns 8 minuts, deixem refredar i reservem.

El gelat de canyella el podem comprar en alguna botiga especialitzada de gelats.

La combinació és ideal l’acidesa i la cremositat del recuit de Fonteta contrasta amb la dolçor de les cireres macerades i l’aroma de canyella acaba de maridar a la perfecció donant un toc de frescor i alhora calidesa.

Aquest plat admet alguna variant, per exemple podeu canviar les cireres per qualsevol altre fruit vermell, maduixes, groselles, gerds… , el gelat també el podeu substituir per un de vainilla natural per exemple bourbon, tahity o veracruzana.

Aquest postre és perfecte per quan tingueu convidats a casa i voleu sorprendre’ls amb poc temps tindreu un postre espectacular, ja m’ho explicareu.