Sardines marinades amb gelea d’albercoc

Receptes — 05/05/2014 at 12:32

Aquesta recepta és ideal per aquest mes de Maig que tot just encetem: les sardines ara comencen a ser més greixoses i gustoses a causa de l’augment de la temperatura del mar. També a mitjans Maig tindrem els primers albercocs… boníssims! Aquesta recepta tant ens pot servir per un aperitiu com un entrant fred. Es important destacar que té gran valor nutricional, ja que la Sardina és un peix blau, ric en vitamina D, molt recomanable.

Sardines marinades amb gelea d’albercoc

Dificultat: baixa
Temps: 30′

Ingredients (per 4 persones)
16 sardines grosses
Sal i pebre
Oli oliva
500 g aigua
100 g vinagre suau

Per la gelea
100 g albercoc madur
200 g aigua
100 g sucre
30 g llimona

Altres
Granet d’ametlla
Porradell

Elaboració
Primer de tot hem de comprar unes sardines grosses i fermes, és a dir, molt fresques! Un cop les tinguem, treurem les escates i filetejarem. Passem una aigua als filets per tal de treure-li la sang i ho salpebrem, deixant-ho marinar mínim 12h amb l’aigua i el vinagre suau. Un cop transcorregut aquest temps, escorrem i col·loquem les sardines amb l’oli d’oliva, per la seva conservació.

Per la gelea d’albercoc posem a bullir els albercocs amb l’aigua i la llimona. Un cop ha bullit 20′ triturem i afegim el sucre, ho tornem a posar al foc i ho deixem reduïr fins a aconseguir la densitat desitjada.

Quan vulguem utilitzar les sardines, les escorrem bé de l’oli d’oliva i col·loquem 8 filets de sardina per plat, posem la gelea d’albercoc a un costat i com a toc final podem posar una mica de granet d’ametlla torrat i porradell per sobre.

Aquesta recepta és molt gustosa i saludable! Tingueu en compte que les sardines marinades es conserven uns 10 dies i és important que l’oli cobreixi totes les sardines. Feu-les i ja m’expliqueu com us han quedat!