Amanida freda de vieires amb vinagreta de cireres de Terrades

Isaac Sabrià, Receptes — 25/06/2015 at 18:36

Les vieires són un marisc espectacular, la seva textura melosa i el seu gust molt fi el fan una menja de luxe, de vieires n’hi ha de moltes classes però heu de comprar les de màxima qualitat, les gallegues són de les millors que hi ha. Ens les hem de menjar poc fetes, ja que si ens passem de cocció aquesta melositat la perdrem i ja no serà el mateix. Per acompanyar aquesta amanida hem fet una vinagreta de cireres de Terrades aprofitant que ara és l’època.

Amanida freda de vieires amb vinagreta de cireres de Terrades i ametlles

Dificultat: fàcil
Temps: 30 minuts

Ingredients (per 4 persones)

12 vieires grans.
100 g oli oliva extra verge
300 g de cireres de terrades
20 g glucosa
50 g ametlles caramel·litzades
20 g porradell
200 g barreja d’enciams

Elaboració

Aquest plat és molt senzill de preparar, primer de tot comprem les vieires netes a la peixateria, és millor encarregar-les un parell de dies abans per assegurar-vos que les tinguin. Un cop a casa les poseu en una paella antiadherent ben calenta prèviament salades i les deixeu poc fetes, més o menys uns 20 segons per cada costat, les deixeu refredar.

Per la vinagreta de cireres, liqüem les cireres de terrades i les posem en una cassola petita amb la glucosa a foc mitjà, ha de reduir fins a obtenir una textura més densa. Després ho deixem refredar una mica i hi barregem l’oli d’oliva.

Per emplatar, amanim la barreja d’enciams amb aquesta vinagreta i hi barregem ametlla caramel·litzada i ho posem a un costat del plat, a l’altre hi posem les vieires tallades molt fines i les amanim amb la vinagreta, ametlla caramel·litzada, i una mica de porradell tallat ben fi.

Aquest és un plat molt senzill i gustos per gaudir d’un marisc de màxima qualitat i menjar-lo fred, que amb la calor que fa és l’ideal, proveu-ho i ja em dieu com us ha quedat! Salut!