Lluç de palangre amb pèsols, favetes i espàrrecs verds

Isaac Sabrià, Receptes — 29/04/2015 at 8:50

Aquest és un plat de la cuina de primavera, els pèsols, les favetes i els espàrrecs verds són les verdures més representatives d’aquesta època de l’any, els pèsols tendres, tenen un gust dolç que fa que combinin molt bé amb plats de peix i de carn i també guisats com a ingredient principal. El lluç de palangre és un peix de gust molt suau que s’integra molt bé amb els gustos d’aquestes verduretes primaverals. És important que el compreu de palangre, ja que la seva carn és ferma per l’art de la pesca utilitzat, el palangre.

Lluç de Palangre amb pèsols, favetes i espàrrecs verds

Dificultat: fàcil
Temps: 30 minuts

Ingredients (per 4 persones)
4 supremes de lluç de 200 g cadascuna
per la crema de verdures primaverals
2 cebes tendres
70 g pèsols tendres
70 g de favetes minis
70 g d’espàrrecs verds de marge
200 g de crema de llet
sal
oli d’oliva

Elaboració

Primer de tot hem de comprar un bon lluç de palangre i fer que us facin les 4 supremes. Després comprem les favetes, els pèsols i els espàrrecs verds. Alhora de comprar és important que escollim els pèsols i les favetes més tendres i els espàrrecs prims i tendres.

Un cop a casa comencem per fer la crema de verdures primaverals. Primer de tot, tallem la ceba tendra a brunoise, és a dir a daus petits, després la posem en una cassola i la deixem coure cinc minuts, tot seguit hi afegim els pèsols, les favetes i els espàrrecs verds, ho remenem i al cap de dos minuts i aboquem la crema de llet i deixem que arrenqui a bullir, rectifiquem de sal i passem per la termomix.

En una paella marquem les supremes de lluç amb una mica d’oli d’oliva i sal, tot seguit muntem el plat i dipositem la crema al fons del plat, a sobre i posem el lluç i per acabar posem uns quants pèsols, favetes i espàrrecs verds que ens haurem reservat sense posar a la crema i els haurem escaldat, d’aquesta manera tindrem el joc de les diferents textures gairebé crues de les verdures combinat amb la textura de la crema i del lluç.

Aquesta és una recepta molt senzilla, fàcil i sana, ideal per fer aquesta primavera a casa vostre, animeu-vos a fer-la, Bon profit!