Tast de vins de la D.O.Empordà.

Esdeveniments, Recomanacions, Reflexions — 27/10/2015 at 16:19

Ahir vaig tenir el plaer d’assistir al tast de vins de la D.O.Empordà que es fa cada any, en aquesta edició es va celebrar al mercat del born.

Vaig poder comprovar un any mes la qualitat i varietat dels vins de la nostra terra, l’Empordà, hi havia gran part dels cellers que composen la D.O.Empordà, però malauradament no hi eren tots. M’hagués agradat poder tastar les novetats de Roig Parals i Sota els Àngels, espero tenir altres oportunitats per poder-ho fer.

De tots els vins blancs que vaig catar em va sorprendre molt l’Edith del cellers d’en Guilla situat a Rabòs d’Empordà, aquest vi blanc mono varietal elaborat amb garnatxa roja, és una de les varietats autòctones de l’Empordà i a on només la trobem a l’Empordà, té un punt de fusta molt subtil que marida a la perfecció amb l’aroma de pera i floral que té en nas i contrasta amb els llevats que et transporta a les pastisseries a primera hora del matí.
També vaig tastar altres grans vins blancs com el Picapoll de Sa Perafita, el Blanc Flor d’Oliveda, el Caminante de Terra Remota, el Mestral de Can Sais o el C-tonia de Masia Serra entre molts altres presents al tast.

Dels vins negres destacaria les noves anyades de grans vins de la D.O.Empordà com el Selecció de Can Sais ideal per maridar amb carns treballades amb romaní, farigola o sajolida, el S’alou de vinya dels aspres és un vi que té un gran cos, amb un aroma especiat i amb presència de torrats, el Gneis de Masia Serra és un vi fet i pensat perquè d’aquí a 30 anys puguem obrir una ampolla i ens sorprengui, feina que en Jaume Serra s’encarrega de portar a terme dins d’aquesta ampolla degut a la seva experiència acumulada durant l’estada a Châteaux Pétrus, el Clos Adrien de Terra Remota amb les notes de torrats, regalèssia, cacau, un vi amb molt de cos ideal per un plat de caça o de carn vermella madurada, amb uns tanins molt arrodonits, el Cadac de Sa Perafita un altre gran vi de la D.O.Empordà, amb un gran cos, de llarga volada, on està 12 mesos en botes de roure francès Alier, on té una aromes a torrefactes i fruita vermella molt madura i concentrada, sens dubte és un dels grans vins de l’Empordà. Els microvins de La Vinyeta també és una gran opció per si volem un d’aquests vins que no et deixen indiferent, es tracta de micro produccions de zones molt especifiques de la finca.

En Resum, podem estar tranquils perquè la feina feta fa ja uns 10 anys d’apostar per vins de qualitat està trobant els seus fruits des de fa temps i cada cop anem a millor, gas i endavant!