Terra Remota, D.O. Empordà

Isaac Sabrià, Recomanacions, Reflexions — 27/03/2015 at 20:19

Fa poc vaig visitar el celler de l’Empordà Terra Remota situat a Sant Climent Sescebes, Els seus propietaris Marc & Emma Bournazeau tenen la clara la seva filosofia, treure l’essència d’aquest indret de l’Empordà situat a l’Albera i posar-la dins de cada ampolla de vi que elaboren. L’arquitectura d’aquest celler s’integra totalment en el paisatge i la distribució de les diferents zones d’elaboració del vi aprofitant el desnivell del terreny, fa que sigui un celler energèticament molt eficient.

Terra Remota elabora sis tipus de vins diferents, tots de màxima qualitat, el Camino i Caminante, un negra i un blanc són els seus vins més comercials i d’una gran qualitat a causa de la meticulositat i professionalitat alhora d’elaborar el vi.

El Camino és un vi elegant, amb cos, té aromes de fruits vermells i uns tanins arrodonits, que fa que sigui un plaer degustar-lo. El caminante és un vi amb aromes florals, fresc i mineral que expressa l’essència del seu terroir de granit.

El tan natural és un vi jove, fresc ideal per l’estiu i el caminito és un vi rosat floral, afruitat i fresc també ideal de cara al bon temps.

Tenen dos vins que són espectaculars el Clos Adrien, és un vi negre on els raïms són d’una selecció rigorosa de les vinyes de Terra Remota, expressiu i complex, amb notes de torrefacte, amb tanins presents ideal per acompanyar un plat de caça, jo el primer que vaig fer quan vaig arribar a casa va ser maridar-lo amb un bon xuletó de vaca gallega que tinc a la Sala Gran, buff no tinc paraules per descriure-ho, excepcional!
I l’Usted és un vi que et deixa meravellat, amb un potencial de maduració llarg però també per degustar ara amb unes notes fumades en nas i amb boca amb classe, llarg, amb notes minerals i torrefacte, és d’aquells pocs vins que us diria de degustar-los sols per poder tenir el paladar net i centrat exclusivament en el vi, sense maridar-lo.

És un celler totalment recomanable per fer-hi una visita i us tractaran molt bé.