Formatge Blanc de Fonteta

Isaac Sabrià, Recomanacions, Reflexions — 20/10/2014 at 20:12

Avui us parlaré d’un formatge molt especial, és el formatge Blanc de Fonteta, elaborat per en Quim Martell de Recuits de Fonteta, és un formatge rull de cabra que tots estem acostumats a veure a les botigues i grans superfícies, la petita però gran diferència és que aquest està fet a casa nostra amb llet procedent de granges de Girona i d’una immensa qualitat.

Aquest formatge és una quallada àcida amb llet pasteuritzada de cabra, té un 25% aproximadament de matèria grassa i una maduració de 20 dies deixant créixer el fong penicillium càndidum, té una acidesa molt fina i equilibrada, la seva textura cremosa el fa ideal per fondre.

En els temps que estem hem de prendre consciència cada vegada més de consumir els productes del nostre país que són de qualitat i aquest és d’un altíssim nivell i és per això que us el recomano.

Les aplicacions d’aquest formatge a la cuina són infinites, és ideal per amanides, per exemple la típica amanida de formatge de cabra amb fruits secs i poma, en les amanides es pot posar cru o fos depenen del que busquem en cada plat. També podem fer una escalivada amb el formatge blanquet fos per sobre, podem fer arrossos cremosos utilitzant aquest formatge quan ja s’ha acabat la cocció perquè fongui i doni cremositat. Una altra opció és un timbal de trinxat de la Cerdanya amb botifarra negre, carbassó i el blanc de fonteta fos. Amb la pasta el podem posar tant en fred com en calent, el podem introduir a dins d’una crema de verdures, o d’una sopa de bolets… d’opcions mil.

Espero que us animeu a tastar aquest formatge espectacular fet a casa nostra per en Quim Martell i el gaudiu a casa vostra de la manera que mes us agradi.