Un nou espai gastronòmic a TV3 sobre el bon producte català: Collita pròpia

Recomanacions, Reflexions — 18/06/2014 at 18:50

El dimecres 11 de juny es va estrenar el programa de TV3 Collita Pròpia, un gran programa fet per grans professionals, i no podia estar-me de dedicar-hi un espai en aquest blog, si parlem de productes de proximitat.

Per als que no l’hàgiu vist encara, cada setmana parlen sobre un o diversos productes, des de l’origen fins arribar a taula, passant pels productors i artesans que mimen i cuiden aquest producte, i el més important, posant en valor els productes de la terra.

El primer capítol el van dedicar a un dels productes més antics que existeixen i una de les meves passions, com ja sabreu, el formatge. I com no podia ser d’una altra manera, van visitar alguns dels bons formatgers que tenim a casa nostra. I és que, malgrat no ser un país amb una tradició formatgera destacada, en els darrers 10 anys hi hagut un augment important de petites formatgeries de qualitat que ens permeten descobrir i tastar infinitat de productes, per a tots els paladars.

Crec que la finalitat d’aquest programa molt necessària per poder evolucionar com a país sense perdre de vista els nostres valors. Els catalans hauríem de conèixer i poder accedir als productes de qualitat de la nostra terra! D’aquesta manera tots hi sortiríem guanyant, perquè ajudaríem a dinamitza l’economia de casa nostra i contribuiríem a la millora de les condicions d’aquella gent que fa un producte de moltíssima qualitat i a un preu just, però, que ara mateix té dificultats per mantenir el seu negoci, donada la situació econòmica global.

Tot i que fa un temps vaig parlar de la saturació que teniem a la TV amb molts formats gastronòmics similars, aquest trobo que és important pel seu fet diferencial! Espero i desitjo que aquest programa tingui una llarga trajectòria, ja que de productes de qualitat en aquest país en tenim un ampli ventall per donar a conèixer, i la nostra gastronomia en sortirà reforçada. Vull felicitar a tot l’equip i confio que la seva premisa arribi al cor dels catalans i ajudi a millorar els hàbits de compra i consum dels productes de la nostra terra.