El formatge del mes: Tendre amb taronja

Recomanacions — 13/05/2014 at 12:32

Aquest mes us presento el formatge tendre amb taronja de Formatgeria Vilavella, a Basturs (Pallars Jussà).

Hi ha dues maneres d’accedir a aquest petit poblet, des de Tremp (si venim de la zona de Lleida ciutat) o des del Coll de Nargó si hi aneu desde la seu d’Urgell o la Cerdanya, això si, hi ha uns quants revolts d’aquesta manera, però el paisatge és fantàstic!

Aquest formatge és de llet pasteuritzada de cabra del propi ramat, és un formatge, tal com diu el nom, molt tendre i amb trossos de taronja confitada dins, es presenta envasat al buit (ja que no ha madurat i no ha format crosta) i la seva textura és humida i cremosa.

Les seves aplicacions culinàries són diverses, però les més adients trobo que són per elaborar primers plats freds, com per exemple una amanida de fruita i fruits secs amb daus d’aquest formatge o un peix blau escabetxat per exemple un llom de verat, amb daus del tendre de taronja, reducció de vermut, daus de tomata d’amanir madur i pa d’espècies. També encaixaria molt bé a sopes o cremes fredes, com per exemple sopa de meló amb menta, porradell i tendre amb taronja.

No cal dir que tots els formatges els podem maridar amb confitures i/o vins adequats per cada gust i aroma del formatge. Un gran producte i una nova aportació que afegir a la meva llista de formatges recomanats!