Els Pèsols, un producte sublim, de temporada

Recomanacions, Reflexions — 18/03/2014 at 15:31

Quin producte tan sublim i a l’hora poc utilitzat a les cuines de casa! Els pèsols frescs i tendres, acabats de collir de l’hort, ideals per menjar-los crus, amb una textura dolça que explota al paladar, senzillament deliciosos!

Aquest producte no el trobem a les grans superfícies, l’hem de buscar en mercats on els pagesos vagin a vendre directament. Molta gent està acostumada a consumir els tipics pèsols congelats per que o bé no tenen fàcil accés al producte natural o bé simplement no hi han pensat mai, i quan vénen a la Sala Gran i tasten aquests es queden molt sorpresos del seu gust i textura. També m’he trobat amb més d’una persona que em deia que no li agradaven els pèsols però aquests els hi havia encantat, es clar, són dos productes totalment diferents.

Al Maresme és on es troba més aquest tipus de vegetal, jo els compro a Sant Pol de Mar directament al pagès, cada dimecres a primera hora del mati vaig a buscar-los, ara que la temporada acaba de començar! (durarà fins a finals d’Abril aproximadament.)

I qué fer-ne? Saltejats, amb amanides totalment crus, amb plats de peix per aportar un gust dolç com per exemple un bacallà i fins i tot els podem utilitzar per fer postres! Us deixo una recepta que vaig publicar fa un temps: Sepionetes amb pèsols tendres i carxofes. Que en gaudiu! I si no en trobeu, veniu a veure’ns!