El formatge del mes: Cremós d’Alba

Recomanacions — 28/01/2014 at 12:21

El cremós d’Alba és d’en Marti del Mas Alba, a Terradelles, Pla de l’Estany.

Es tracta d’un formatge de llet crua de cabra de la mateixa explotació, una coagulació amb herbacol, una pasta tova liquada, que necessita un mínim d’un mes de maduració. És d’aquests formatges que a temperatura ambient s’han de menjar amb cullera perquè són molt cremosos, ideals per a gaudir-ne amb pà.

Té un gust àcid típic de la llet crua de cabra, també hi trobem notes florals, després et venen sensacions de pastura i per acabar té un post-gust amarg molt equilibrat. El Cremós ha tingut reconeixement internacional, lògicament, ja que és magnífic, com la medalla de bronze del World Cheese Awards del 2011.

Les aplicacions culinàries per aquest formatge són immenses! Només per la seva textura el podrem emprar a qualsevol amanida tèbia, amb pasta, per lligar un arròs, com no amb les clàssiques confitures i pans diversos, en un bikini, a sobre la carn i després fondre’l al gratinador, en podem fer salses…

Si us agraden els formatges amb cos i un post-gust llarg, l’heu de tastar!