El formatge del mes: Ermesenda de Mas d’Eroles

Recomanacions — 15/12/2013 at 12:41

Aquest mes us recomano el formatge Ermesenda d’en Salvador Maura de Mas d’Eroles un dels millors mestres formatgers del nostre país!

Aquest formatge és de llet crua de vaca de la pròpia explotació, de coagulació enzimàtica, la quallada es talla amb trossos petits i s’escòrre, després s’emmotlla i es premsa durant 5 o 6 hores. És de pell rentada i té una maduració mínima de 90 dies.

L’Ermesenda és ideal per fondre, i per tant té moltes aplicacions dins la cuina! El podeu afegir a un plat de pasta i cap al forn, podeu fer una amanida d’aquest formatge fos amb alguna confitura de figues, ceba, pebrot vermell o d’altres i la podeu acabar amb una barreja d’enciams. També és ideal per posar a sobre d’una peça de carn feta a la brasa (hi poseu el formatge a sobre i al forn 5′ perquè es fongui) També resulta perfecte per fer una fondue o el podeu utilitzar per lligar un arròs… Si us agraden els «bikinis» substituïu el tipic formatge per l’Ermesenda i us sorprendrà! Com veieu té infinitat d’aplicacions culinàries, en diferents aspectes.

Té un gust potent i persistent, característic de molts formatges de pell rentada, i amb un retrogust llarg i agradable.

I per si fos poc, és un formatge que relació qualitat preu està molt bé! Espero que us animeu a tastar-lo.

Ermesenda