El formatge del mes: cremós d’ovella de Bauma

Recomanacions — 28/11/2013 at 11:26

Aquest mes us proposo el formatge cremós d’ovella de Bauma, de Borredà (Berguedà).

El responsable d’aquest magnífic formatge és en Toni Chueca, el president de l’Acrefa, associació catalana de ramaders elaboradors de formatge artesà. En Toni és un dels pioners en els formatges artesans de catalunya, tot un referent i un gran mestre formatger.

Es tracta d’un formatge amb llet pasteuritzada d’ovella, de coagulació làctica i amb una mica de quall d’ovella. És escorregut directament a dins dels motllos, es sala amb sal seca, se’n fa l’oreig, (és a dir, es deixa assecar en un lloc ventilat perquè comenci a formar crosta) i després es deixa madurar durant 21 dies exactes..

És un formatge molt suau amb un gust molt fi i net, sense cap punta, molt ben arrodonit, ideal menjar-lo cru amb melmelades, o en amanides amb fruits secs i fruita del temps. També per acompanyar unes verdures o per exemple una crema de verdures amb daus de cremós d’ovella i ametlles.

Aquest magnífic formatge el podeu trobar a Vila Viniteca, a Barcelona o bé a la seva botiga online.