Tast de Vins de l’Empordà a la Llotja de Mar (Barcelona)

Esdeveniments, Recomanacions — 30/10/2013 at 17:30

El passat dilluns 28 d’Octubre vaig anar a Barcelona, a la Llotja de Mar al «Tercer Gran Tast de Vins de l’Empordà» on hi vaig trobar gairebé tots els cellers de la nostra zona, aplegats en un ambient magnífic, festiu i distès. Vaig poder tastar, a part dels vins que estàn al mercat, alguns projectes més amagats o encara no acabats que em van sorprendre pel seu concepte!

Alguns grans vins que vaig gaudir i us recomano: el «Gneis», de Masia Serra, el «Gresa» de Vinyes d’Olivardots, l’Usted de Terra Remota, el «Finca Garbet» de Castell de Perelada, el «Cadac» de Martín Faixó, El «Sota els Àngels Blanc» de Sota els Àngels o el «Selecció» de Can Sais, per exemple.

En l’àmbit del restaurant, trobo que és molt important conèixer de primera mà com són els vins, seguir aprenent sempre, tastar i escollir nous vins per anar canviant la carta i tenir-la actualitzada, sempre escoltant els enòlegs quan t’expliquen les particularitats de cada projecte, si el sòl que hi ha a la vinya és granit, pissarra, argilòs, les varietats de raim, si la fusta emprada es roure francés o americà, la ubicació… és tot un món, canviant i apassionant, i cada cop en tenim més i més bons, a l’Empordà!

Com sabreu si m’aneu seguint per aquí, soc un gran partidari dels vins de la zona i vaig visitant personalment els cellers de l’Empordà per tal d’aconseguir entendre, conèixer i poder transmetre la passió que hi posa cada viticultor als meus clients, explicar la seva filosofia, la seva història… el vi és molt més que beure’l, és un camí de llarg recorregut, però molt apassionant i enriquidor!