La importància del disseny dels plats a la cuina. Una recomanació, Pordamsa.

Recomanacions, Reflexions — 20/10/2013 at 11:12

A l’hora de crear un plat els cuiners valorem molts aspectes el gust, les textures, els contrastos gustatius, el volum… I el plat? És molt important trobar el plat ideal per cada creació! Hem de tenir en compte que la primera impressió que tindrem d’un menjar serà gairebé sempre visual, i us asseguro que la imatge repercutirà i molt en la valoració final de l’àpat.

Quan estàs creant noves receptes és molt important tenir quants més plats millor per escollir a on emplatar-ho. Durant el procés creatiu pots tenir molt clar quin tipus de plat necessites i altres vegades estàs a la botiga mirant plats i de cop i volta veus un de sorprenent, que sobresurt i tot i que pot ser que encara no sàpigues que fer-hi, acabis creant la recepta adequada per a conjuntar amb aquella peça!

Avui en dia pots trobar plats fets a tot el món, més macos o menys, més cars o barats. Això hi és de sempre, però trobar una empresa de Catalunya i del costat casa, a l’Empordà, que tingui la qualitat, creativitat, servei i el tracte pròxim amb els cuiners… això costat més! I si sempre emprem els peixos de Palamós, la fruita i verdura dels pagesos, els formatges de Catalunya, els vins de l’Empordà… qué millor treballar també amb plats fets aquí? Estic parlant de Pordamsa, una empresa amb una inquietud per crear i innovar amb els plats i els complements espectacular. Sense anar més lluny fa 15 dies vaig anar-hi amb una idea clara, volia un plat rectangular per uns calamarcets i vaig escollir-ne un d’entre molts rectangulars, un cop al restaurant vaig plasmar la idea en el plat i quin gran resultat!

Moltes de les receptes que veureu en aquest bloc estàn emplatades en els seus plats, com aquestes que us deixo a continuació! Molt recomanats!