El formatge del mes: el Puigpedrós

Recomanacions — 16/08/2013 at 17:49

Aquest mes us recomano el formatge Puigpedrós del Moli de Ger, a Ger, la Cerdanya.

En Pere Pujol és el mestre formatger i tots els formatges que fa són de llet crua de vaca de la pròpia explotació. D’aquesta manera podem percebre els aromes de llet, potenciats per la seva alimentació autòctona. Per davant del Moli de Ger hi passa el riu Segre i també influeix en el resultat final gràcies a les plantes que neixen a la vora del riu, part d’aquesta alimentació del bestiar.

És un formatge de pell rentada i dos mesos de maduració, la seva textura és semi dura, ideal per fondre. té una olor intensa matisada per les notes florals que la llet transmet al formatge. Té gust de nous, fruita confitada i un final llarg de prat i aromes de muntanya.

El Puigpedrós té moltes possibilitats dins de la cuina: una patata cuita al caliu, poseu un tall de botifarra negra de qualitat a sobre i una llesca de Puigpedrós, amb cinc minutets de forn a 180ºC ja ho tindreu a punt. També podeu agafar un filet de vedella i un cop fet, fondre-hi una llesca del formatge o qualsevol altre tipus de carn així… A la Sala Gran faig una amanida amb confitura de pebrot vermell escalivat i Puigpedrós que queda boníssima!

El podeu trobar a botigues de la Cerdanya, botigues especialitzades arreu i també online! Espero que us animeu a tastar-lo!