Experiències i conclusions del tercer tast de formatges artesans de Catalunya

Esdeveniments — 03/07/2013 at 11:32

El passat dia 28 de juny al vespre vaig fer, a la Sala Gran, el tercer «Tast de formatges artesans de Catalunya«.

Vaig seguir amb el mateix format que en les darreres ocasions: primer de tot vaig fer una petita introducció sobre com es fan els formatges, el tipus de llet, les diferents coagulacions, el premsat, el salat, l’oreig, la maduració… Crec que és important fer una petita explicació abans d’entrar en matèria!

Amb l’ajuda de la Georgina Regàs del Museu de la Confitura de Torrent, vam seleccionar tres confitures diferents i una gelea per maridar amb els formatges, juntament amb tres vins escollits per en Diego González sommelier del Grup Peralada. També ho vam acompanyar amb dos tipus de pans de Triticum. Es tracta de combinar els millors productes i fer el maridatge perfecte!

Vam poder tastar deu formatges de diferents zones del nostre país i vaig explicar les seves característiques i peculiaritats de cada un d’ells. També vaig comentar les diferents aplicacions culinàries de cada formatge: en aquest cas hi havia d’ideals per fondre, d’altres per acompanyar una bona escalivada, per posar en sopes fredes i refrescants, per fer-ne en cruixent…

Estic força content de com va anar, pel que em van comentar i vaig anar veient, els assistents van gaudir força de tot plegat! Seguirem preparant esdeveniments com aquest regularment, és important fer difusió dels productes de casa nostre, siguin formatges artesans o d’altre tipus. Us espero a tots a la propera edició, que serà passat l’estiu! Ho anunciarem, com sempre, a través de les diferents xarxes socials meves i del restaurant!