Experiencies i conclusions del primer tast de formatges artesans de Catalunya a la Sala Gran (06 Juliol)

Esdeveniments — 11/07/2012 at 18:26
Experiencies i conclusions del primer tast de formatges artesans de Catalunya

Si m’heu seguit per aquí o a les xarxes socials en els darrers dies, sabreu que divendres passat vam dur a terme el primer tast de formatges artesans de Catalunya a la Sala Gran.

Haviem pensat aquest esdeveniment com una manera de compartir els coneixements que he anat adquirint sobre el tema d’ençà que faig rutes per diferents formatgeries del país coneixent-ne els productors, ramaders, etc. ja que trobo que tenim una magnífica varietat de productes i val la pena no només gaudir-los a nivell gastronòmic, sinó també conèixer qui hi ha darrera de cada un, la seva historia, particularitats…

I tant és així que ja fa tres anys que la carta de formatges per banquets a la Sala Gran (i els que fem servir a les el.laboracions de la carta o menús) és composada exclusivament de formatges artesans catalans. Crec molt en la qualitat del nostre producte!

Experiencies i conclusions del primer tast de formatges artesans de Catalunya

Estic personalment molt content del resultat del tast, ens vam reunir vint persones, de diferents perfils i coneixements, disposades a descobrir i gaudir d’una selecció de deu formatges artesans de diferents punts del país i pel que vaig veure i m’han anat comentant aquests dies per correu electrònic o mitjançant les xarxes socials, van quedar molt contents, sempre l’objectiu! Hi va haver algunes preguntes «avançades», sobre els tipus de llet de cada formatge, si eren de pell rentada, escorça florida, pasta tova… veig que hi ha ja gent amb coneixements de base i molt d’interès per saber com està fet el producte i això és important!

A la pàgina de Facebook del restaurant podreu trobar més imatges del tast, que repetirem en unes setmanes, amb una selecció de productes exclusiva, maridatges diferents, noves confitures del Museu de la Confitura de Torrent i alguna sorpresa més que ja us explicaré segons s’acosti la data… La meva intenció és fer-ne un esdeveniment mensual… de formatges artesans de qualitat, en tenim prou per anar fent uns anys! Això, sí per anar millor, avançarem l’hora d’inici dels propers, que així tindrem més temps per comentar! I he pensat també en engegar una nova secció en aquest blog, tipus «el formatge del mes»… qué us semblaria?