L’Enoturisme a l’Empordà

Llibres i Publicacions, Reflexions — 23/05/2012 at 9:52
isaacsabria_enoturisme_emporda

Fa unes setmanes vaig assistir a la presentació de la primera Guia d’Enoturisme de l’Empordà (podeu comprar-la per Internet aquí mateix), escrita per Lluís Tolosa, una publicació molt interessant! Fàcil d’entendre, hi ha un bon lligam entre entre el vi, la cuina, els museus relacionats, les terres de l’Empordà, etc. El més important és la feina feta per l’escriptor, ell ha visitat personalment cada celler, restaurant o museu que surt en el llibre i ha lligat moltes rutes pels amants de la gastronomia, sempre tinguen el vi com a protagonista principal.

Aquesta és una gran manera de potenciar el turisme a l’Empordà, buscar l’enoturisme, donar la facilitat a tota la gent per poder-se muntar la seva pròpia ruta i descobrir aquests paratges tant nostres i amb tant per oferir. Escollir un celler de l’Empordà i visitar-lo, poder veure com treballen els viticultors, poder tastar tot allò que se’ls hi ha explicat i desprès anar a un restaurant i poder tenir la certesa que en la seva carta hi trobaran vins de l’Empordà per triar i remenar.

Aquest territori nostre, L’Empordà, és molt expressiu i divers, amb vinyes úniques com la Finca Garbet, Castell de Perelada, que s’alça davant del mar, amb la tramuntana tocant de ple, un magnífic sól de pissarra… El resultat d’aquest entorn, combinat amb la feina d’ uns grans professionals, ens dóna aquest gran vi amb el mateix nom dela vinya, Finca Garbet. Molt recomanable! A l’Empordà també hi ha molts altres vins d’altíssima qualitat, en cito aquest com un exemple!

Comparteixo plenament aquesta filosofia de turisme, l’enoturisme. Com ja sabràs si m’has anat seguint per aquí, crec molt en el producte de qualitat i de proximitat. Tinc clar però que hi ha productes que aquí no tenim i els hem d’anar a buscar a fora però el més important és que la majoria dels productes siguin de proximitat, si podem triar.

Al meu restaurant, la Sala Gran tenim una bona varietat de vins de l’Empordà on hi trobaràs algunes de les referències recomanades en aquesta guia.