Coca de recapte amb verdures a la brasa i verat escabetxat

Receptes — 15/05/2012 at 9:26
isaacsabria_coca_recapte_verat_escabetxat_verdures

Avui us explicaré una recepta molt fàcil d’elaborar, econòmica i sobretot molt gustosa.
Es tracta d’una .

Coca de recapte amb verdures a la brasa i verat escabetxat

Dificultat: baixa
Temps elaboració: 30 min.
Per 4 persones

Ingredients
4 coques de recapte
500g de verats
Oli, vinagre , sal
1 carbassó
2 pabrots vermells
2 cebes tendres
4 esparrecs verds
Un grapat de germinats

Preparació
Per començar comprem a la nostra fleca de confiança una base de coca de recapte, elaboració típica de la cuina catalana. Si no en tinguessin també podem substituir-ho per una coca que sigui fina i cruixent. Desprès escollirem verdures de temporada, les rentarem bé i les bullim poc temps, amb l’objectiu de que quedin «al dente». Les reservem, mentre anem encenent la brasa.

A continuació preparem l’escabetx, pel que necessitarem el verat filetejat i tallat a trossos, oli de gira-sol, vinagre de xerès, pebre negre en gra, sal, sucre i farigola i romaní. Allò important d’un escabetx es que no tingui molt de gust de vinagre, per tant hi posem un rajolí i prou. Per començar posem tots els ingredients en una cassola al foc, excepte el verat i les herbes.

És molt important que sempre utilitzem productes de temporada i de qualitat, per senzills que puguin semblar els ingredients sempre hem de buscar els millors i més frescos per poder tenir un millor resultat.

Quan la cassola arrenqui a bullir hi posem el verat prèviament salat i al cap d’un minut tanquem el foc i deixem que es faci amb la pròpia temperatura, ara afegim les herbes i deixem refredar.

Un cop tinguem un bon caliu posem les verdures a la brasa fins que estiguin ben marcades, d’aquesta manera agafaran el gust de brasa que busquem com a contrast.

Per finalitzar el plat col·loquem les verdures a sobre la coca i a sobre hi posem el verat escabetxat, per acabar podem donar-hi un altre toc herbaci amb porradell tallat fi i uns germinats de ceba. És un dels plats del menú diari de la Sala Gran que té més éxit!