Transmetre la cultura de l’arròs als més petits

Esdeveniments, Isaac Sabrià — 11/02/2015 at 23:13

El passat dijous dia 5 de Febrer, vaig tenir l’oportunitat d’ensenyar els secrets per fer un bon arròs als nens de l’escola el Carrilet de Palafrugell, va ser una experiència molt enriquidora i divertida.

Vaig ensenyar els nens els secrets per obtenir un bon arròs, en aquest cas es tractava d’un arròs negre, que és el que els alumnes havien estudiat a classe, els vaig ensenyar com es feia el sofregit fosc, només amb ceba, pels nens la manera més senzilla per manipular una ceba, és ratllant-la i després la posem a coure lentament durant 4 o 5 hores al foc al mínim. També van descobrir quin arròs de qualitat tenim al nostre entorn, aquest se’ns dubte és l’Estany de Pals, els vaig explicar la seva filosofia de treball. Per altra banda els vaig explicar com elaborar un bon caldo amb marisc i peix, per tal que el nostre arròs sigui un èxit.

També em van explicar els arrossos que mengen ells i a part del clàssic arròs a la cubana també mengen alguns d’ells els caps de setmana un bon arròs a la cassola feta per la mare o l’àvia, i ara ells ja hi podran aportar el seu granet de sorra i ajudar a mantenir vives les nostres tradicions gastronòmiques.

És molt important que les escoles tinguin iniciatives per transmetre la nostra cultura gastronòmica, ja que els nens són el futur del nostre país i si ens assegurem que des de petits tinguin coneixements bàsics de la nostra gastronomia, tindrem assegurada la bona salut de la tradició culinària.