El formatge del mes: Marí de Mas Marcè

Recomanacions, Reflexions — 28/08/2014 at 19:28

Aquest mes us recomano el formatge Marí de la formatgeria Mas Marcè,situada a Siurana d’Empordà, a l’Alt Empordà. Aquesta formatgeria destaca per tenir un ramat d’ovelles ripolleses, una raça autòctona declarada en perill d’extinció. També han recuperat el quall vegetal “herba col”, i elaboren diversos tipus de productes molt especials.

El formatge Marí, és un formatge de pastor elaborat amb llet ecològica d’ovella ripollesa (llet crua del propi ramat), i quall vegetal “herba col”. De pasta tova i coagulació làctica, de 15 dies de maduració, salat lleugerament amb aigua de mar del Cap de Creus, aquesta particularitat és el que el fa únic i especial!, aprofitem la zona on vivim per treure’n el màxim rendiment i la màxima expressió! És un formatge extra-gras.

Té moltes aplicacions gastronòmiques, però jo personalment no el manipularia gaire, el posaria en amanides de fruites i fruits secs, amb verdures a la brasa, i sobretot degustar-lo a temperatura ambient això ho hem de fer amb tots els formatges per tal de trobar tots els matisos que té el formatge.

Us proposo una coca amb verdures ecològiques, escopinyes del gallet, el formatge Marí i micro vegetals, així potenciem el gust marí del formatge i alhora ho combinem amb vegetals amb diversos gustos i textures.

Espero que el proveu i em comenteu que us ha semblat.