10è aniversari del Museu de la confitura de Torrent

Esdeveniments — 01/08/2014 at 17:21

El passat 25 de juliol es va celebrar el 10è aniversari del museu de la confitura, capitanejat per la Georgina Regàs i la Teresa Millàs, amb motiu d’aquest esdeveniment vam participar 10 cuiners, la majoria de l’Empordà i algun d’altres llocs de la província de Girona, en Pere Castells, coordinador de la unitat UB-Bullipèdia, també hi havia una representació de vermut Izaguirre, sponsor de l’esdeveniment, a banda del vermut, també es va oferir cava Espelt, cervesa Moritz i aigües, també es donava un llibre de Rosa Regàs, que es va adherir a la celebració.
El grup barceloní Wax & Boogie va actuar durant la festa.

Cada cuiner va preparar un aperitiu per cada invitat a la festa, així doncs cada persona en provava deu de diferents un de cada cuiner i després nosaltres amb un tampó sallàvem el nostre requadre, n’hi havien deu, i un cop els invitats tenien tots els requadres sallats el museu els obsequiava amb una gelea de vermut Izaguirre, i d’aquesta manera tothom provava els deu aperitius preparats pels cuiners.

Desde la Sala Gran vam preparar un iogurt de foie amb la confitura de figues de Llers i xocolata, jo vaig estar oferint i conversant amb la gent, els quals els hi va agradar molt els aperitius que vam oferir nosaltres i els dels altres cuiners que eren d’un altíssim nivell.

En Pere Castells feia una esferificació de vermut Izaguirre on la gent també hi podia participar i endinsar-se en aquest món tan meravellós, aprendre a fer esferificacions tot un detall per part de la Georgina Regàs, es tracta de fer pròxim a la gent tècniques culinàries que normalment a casa es desconeixen, i d’aquesta manera apropar la cuina creativa al gran públic.

Va ser una gran festa on ens vàrem trobar cuiners i amics de la professió, on els clients van poder veure com combinàvem les meravelloses confitures del museu, on vam passar una bona estona i vam participar d’aquest desè aniversari del museu de la Confitura.