El formatge del mes, Serrat del triadó roi

Recomanacions, Reflexions — 10/06/2014 at 18:47

Aquest és el típic formatge de muntanya per a la seva llarga conservació, típic del Pirineu Català, està fet a sort, per Tros de sort, una empresa on hi ha cinc socis ramaders que aporten la llet de les seves vaques. Produeixen una gran varietat de formatges, des de pastes toves, premsades, pells rentades, tupins, matons i fins i tot venen llet fresca.

Avui em centraré en el Serrat del Triadó roi, és una pasta premsada, de pell rentada amb unes sis setmanes de maduració, de gust intens i cremós al paladar.

Aquest formatge és ideal per les amanides i crear un contrast amb fruites del temps com per exemple cireres, i algun fruit sec per donar-hi la dolçor necessària. També com la majoria de formatges en podem fer salsa per acompanyar carns, pastes, lligar arrossos, també el podem fondre amb molta facilitat.

Als pirineus catalans hi ha una enorme varietat i qualitat de formatges artesans, aquesta filosofia d’ajuntar-se uns quants productors de llet i crear una empresa làctica, és molt bona, ja que el preu de la llet té la mal paguen les grans lleteres i d’aquesta manera tens una sortida molt més rendible, de fet el formatge és una manera de conservar la llet i un dels aliments més antics que hi ha.

Animeu-vos a preparar el serrat del triadó roi amb forma d’amanida amb contrastos dolços, àcids i amb elements cruixents, veureu que fàcil és fer una bona amanida per sorprendre als teus invitats.