Sopar Maridat amb vins del celler La Vinyeta

Esdeveniments, Inspiració, Recomanacions — 27/05/2014 at 18:43

El divendres 23 de maig a la Sala Gran vam fer el sopar maridat amb els vins del celler *lavinyeta.

És el primer esdeveniment que fem amb aquest jove celler, tot i que ja hem fet formats similars amb altres cellers en el passat, també amb èxit de participació i d’on trobo que els visitants van marxar molt contents!

En aquesta ocasió, he preparat un menú exclusiu, format per dos aperitius, quatre plats i unes postres, cadascun maridat amb un vi diferent de *lavinyeta.

I és que, com ja he comentat en diverses ocasions en aquest mateix blog, cada cop hi ha més vins de qualitat a l’Empordà. Els cellers han sabut treure el màxim rendiment del terreny, les condicions del nostre clima com la tramuntana, el mar, etc. En definitiva, han extret el millor de l’Empordà! A més, aquests vins són un dels actius gastronòmics més importants que tenim com a territori i una de les millors maneres per donar a conèixer la nostra cultura arreu.

A la Sala Gran, però, ja fa molt de temps que tenim una gran selecció de vins de l’Empordà i com us dic, no només per principis, sinó també per la seva excel•lent qualitat. Per això, abans de començar la temporada d’estiu, època en que el dia se’ns fa més curt perquè estem més ocupats, volíem fer una parada per gaudir d’una experiència enogastronòmica.

D’aquí que hàgim escollit, aquesta vegada, el celler *lavinyeta.

La Vinyeta és una jove explotació de vinya i d’olivera situada a Mollet de Peralada. El dinamisme d’en Josep, co-propietàri del celler juntament amb la Marta, la seva parella, han situat aquest celler a primera línia del panorama vitivinícola empordanès en pocs anys.

L’origen d’aquest projecte es remunta al 2002 quan varen adquirir un parell de vinyes velles d’edats compreses entre 55 i 80 anys de Samsó i Garnatxa. A partir d’aquest moment, varen anar ampliant el nombre de plantacions fins a les 30 ha actuals i es consolida l’any 2006 amb la construcció del celler.
El respecte per la natura i el paisatge són un eix transversal que els ha permès ser un dels primers cellers a obtenir la distinció de Producció Integrada.

L’experiència ha sigut tot un èxit i ja estem planificant altres esdeveniments similars per tal de potenciar i promociar la cultura gastronomica del nostre país que és d’un valor incalculable.
Aquí us deixo el menú que vam fer per l’ocasió,

Olives farcides d’Heus Rosat
Sardines de Palamós marinades amb maduixes de Sant Pol de Mar i pa d’espècies.
Heus Rosat
Tàrtar de Bacallà amb poma i guacamole
Heus Blanc
Peix de Palamós amb favetes, albercocs i marialluïsa
Microví Garnatxa Roja 2012
Arròs de cananes de Palamós amb espàrrecs verds i carxofes
Heus Negre
Melós de Vedella amb foie i pera
Puntiapart
Melmelada de figues amb xocolata, gelat de canyella i ametlla.
Sols