El Menú Temporada d’aquesta Primavera a la Sala Gran

Recomanacions, Sala Gran — 02/04/2014 at 12:09

Ja tenim la primavera aquí i amb ella el nostre nou menú temporada, amb els pèsols, favetes, gambes i escamarlans entre d’altres com a protagonistes.

Sempre intento trobar aquests ingredients amb la màxima qualitat i proximitat: cada setmana vaig a Sant Pol de Mar a buscar els pèsols directament al pagès o les gambes i els escamarlans que fa més de 20 anys que els comprem a la subhasta de Palamós, per exemple. Algú es pot preguntar, quina diferència hi ha en què t’ho portin les empreses especialitzades? Molta! En el cas de la verdura, el pagès sap el que vull i quan està al punt ho cull de l’hort i aquell mateix dia jo m’ho emporto cap al restaurant. Això és impagable.

Després, tenint un bon producte, intervé ha la tècnica que utilitzes. A mi particularment m’agrada utilitzar la que potencia el producte, per tal de poder treure tot el rendiment d’aquella verdura, peix, carn o fruita que hagi seleccionat.

Així doncs, amb aquestes premises, el nou menú de de temporada per aquesta primavera a la Sala Gran consta de dos aperitius, una «tapa», quatre plats, un plat de formatges artesans de Catalunya i dos postres.

La «tapa» és unes favetes amb maduixa, pa d’espècies i pernil ibèric, després continuem amb unes tallarines de sèpia de Palamòs a la brasa d’olivera amb pèsols de Sant Pol de Mar i carxofes (la imatge que il.lustra aquest article!), seguim amb un pop de Palamós, botifarra negra i panxeta tot a la brasa i amb vegetals primaverals. Ja veieu que utilitzem la brasa sovint en les nostres elaboracions, la idea és donar gust de brasa a productes que normalment no s’acostuma a donar! Tot seguit continuarem amb un arròs caldós de varietat Carnaroli fet a Pals per l’Albert Grassot amb gamba de Palamós i ceps, i després passarem a un clàssic mar i muntanya actualitzat: el caneló de pollastre de pagès amb escamarlans de Palamós. Seguidament venen els formatges de Catalunya que jo mateix he anat a descobrir fent rutes per Catalunya per tal de descobrir els millors formatges artesans del nostre país, com sabreu si em seguiu en aquest bloc. Els acompanyem amb unes confitures fetes per la Georgina Regàs del Museu de la Confitura de torrent, un maridatge perfecte. Un cop acabats els formatges vénen els postres! El primer: pinya confitada a la vainilla amb espuma de coco. Un postre lleuger per fer baixar i preparar-nos pel darrer, un brownie amb mousse de xocolata negra, gelat de iogurt i xocolata blanca i sopa de maduixes.

Espero que us animeu i vingueu a provar-lo, de ben segur us sorprendrà! Intentem tenir la millor relació qualitat/preu sempre, podeu trobar més informació i fer la vostra reserva al web de la Sala Gran!