Espatlla de conill rostida amb cebetes i carxofes

Receptes — 04/02/2014 at 12:50

La carn de conill és un aliment adequat per una dieta variada i equilibrada, en destaquen les proteïnes, el baix contingut amb greix (només del 5%) i colesterol i l’aportació de fòsfor, seleni i potassi. La carxofa també és un aliment que va molt bé pel colesterol i la hipertensió. És antidiabètica i diürètica. Com podeu veure aquesta recepta és ideal per aquest periode, ara que recuperem el ritme després de les festes de Nadal.

Espatlla de conill rostida amb cebetes i carxofes

Dificultat: Fàcil
Temps: 40 minuts

Ingredients (per 4 persones)
8 espatlles de conill
300 g de cebetes platillo
8 carxofes del Prat
50 g oli d’oliva
200 g caldo conill
8 talls de botifarra negra
250 g patata monalisa
50 g nata
20 g oli d’oliva
c/s sal
c/s pebre

El.laboració:
Primer de tot salpebrem les espatlles de conill, posem l’oli d’oliva en una cassola i quan estigui calent daurem les espatlles, després hi afegim les cebetes i les carxofes degudament netejades i a punt per cuinar. Un cop sigui ben daurat hi aboquem el brou i baixem el foc, hem d’esperar uns 30′ per que redueixi i quedi el suc del rostit, pròpiament dit.

Paral·lelament posem a coure la patata a partir d’aigua freda, i un cop cuita la passarem per la termomix juntament amb la nata, l’oli i la sal. La botifarra negra, la tallem i l’escalfem abans d’emplatar.

El secret del rostit és que s’estovi bé la carn i alhora que quedi ben daurada. Per aconseguir això és important seguir els passos que abans he explicat i també saber escollir la cassola adient! Si posem molta carn en una cassola petita quedarà tot bullit, no rostit i si anem a l’altre extrem, una cassola molt gran i poca carn, tampoc quedarà bé!

Espero que us animeu a fer aquesta recepta, fàcil, bona i molt saludable!