Sopa de carxofes amb patata i col, botifarra negra i foie-gras

Receptes — 03/12/2013 at 11:32

Ara comencem a tenir les primeres carxofes de la temporada, són riques en fibra, vitamines A,B i C; I minerals, sobretot potassi. La carxofa és la reina de l’hivern, i que millor que acompanyar-la amb botifarra negra, patata i col i el foie-gras de Giroànec.

Sopa de carxofes amb patata i col, botifarra negra i foie-gras

Dificultat: Fàcil
Temps: 40 minuts

Ingredients (per 4 persones).

1 kg de carxofes
150 g de ceba tendra
1 l d’aigua
per la patata i col
500 g patata monalisa
100 g de col d’hivern
oli
sal
200 g de botifarra negra
4 talls de 50 g de foie-gras extra de Giroànec
40 g de micromesclum

El·laboració:

Comencem per la sopa: Tallem la ceba tendra a juliana i la «potxem», després hi barregem les carxofes tallades (sense la punta i la tija). Afegim l’aigua i deixem bullir fins que les carxofes estiguin cuites, triturem, rectifiquem de sal i col.lem.

Per la patata i col, netegem i pelem les patates i les posem a bullir. Quan portin 5 minuts bullint, hi afegim la col. Un cop cuit, ho escorrem i aixafem, ho passem per la paella i hi afegim oli d’oliva i sal. Anem remenant per tal que evapori tota l’aigua que quedi i un cop en aquest punt, reservem.

Per acabar, marcarem les rodelles de botifarra negra i passem al foie-gras a la planxa: per fer-lo be el més important és tenir un foie-gras de qualitat! Fem 4 peces d’uns 50 g cada una, posem una paella antiadherent al foc fins que sigui calenta, salpebrem el foie-gras i el marquem uns 30 segons per cada costat, després el posem en paper absorbent i ja ho podem emplatar.

Aquest és un plat d’hivern ideal per acompanyar-lo d’un bon vi de l’Empordà i degustar-lo amb bona companyia! Espero que us animeu a fer-lo i hem comenteu qué tal us ha quedat!