Sopa de Castanyes amb ceps, panxeta i moniato

Receptes — 26/10/2013 at 10:55

Aquest és un plat que reflecteix al màxim l’estació de l’any on som, la Tardor i amb ella els bolets, castanyes i moniatos entre molts d’altres! La Tardor és l’estació de l’any que més m’agrada per cuinar, hi ha una infinitat de plats per crear amb productes salvatges que ens dóna el bosc i la terra. A gaudir!

Sopa de castanyes amb ceps, panxeta i moniato

Dificultat: Fàcil

Ingredients:

Sopa de castanyes
120 g de ceba tendra
200 g de castanyes pelades
700 g caldo de pollastre
sal
oli oliva

Moniato escalivat
2 moniatos mitjans

A la brasa
150 g de ceps fresc de màxima qualitat
150 g de panxeta tallada a rectangles
sal
oli oliva

El·laboració:
Primer de tot pelem i tallem a juliana la ceba tendra, després barregem amb ella les castanyes prèviament pelades (teniu la possibilitat de comprar-les ja pelades i estalviar feina!), ho posem al foc fins que es sofregeixi amb la sal i l’oli d’oliva amb cura que no s’enganxi, després hi aboquem el brou calent i deixem que bulli durant 5′. Passat aquest temps, passem tot plegat per la thermomix o túrmix, fem servir un col.lador per tal que quedi ben fi, rectifiquem de sal i reservem.

Pels moniatos, encenem la brasa i els escalivem a una altura prudencial del caliu, sinó quedaran sobtats i cremats! S’ha de control.lar! Els anem girant cada 20′ fins que quedin ben fets, després els pelem i els passem per la thermomix o passa purés (en cas que no tinguem thermomix), rectifiquem de sal i reservem.

A la mateixa brasa hi fem els ceps i la panxeta degudament salats. Després ho emplatem amb un plat de sopa, amb gràcia, i la sopa la deixem en una gerra, per servir al moment, ja a taula.

Aquesta recepta és senzilla de fer i molt gustosa, nutritiva i saludable, amb productes de temporada i frescos. Espero que la feu i em comenteu com ha anat!