Celler Martin Faixó, vins amb personalitat al Cap de Creus

Recomanacions — 04/10/2013 at 11:00

El mes passat vaig tenir l’oportunitat de visitar el Celler Martin Faixó a Sa Perafita, dins el Parc Natural del Cap de Creus. Primer vam sopar a Cadaqués, després vam dormir a Sa Perafita i l’endemà vam visitar el celler, una visita magnífica!

Un cop a Cadaqués vam fer una copeta de Cadac a Sa Enoteca i després a sopar al restaurant Can Rafa també de Cadaqués, els dos de la família Martin Faixó, on fan una cuina tradicional marinera d’arrels empordaneses amb un producte de màxima qualitat. Cal destacar el seu sashimi de tonyina i gamba del cap de creus, i el llom de tonyina a la planxa. La millor tonyina que he menjat mai sense cap mena de dubte! si aneu a Cadaqués és de visita obligada!

Després vam passar la nit al turisme rural de Sa Perafita, un indret on es respira una pau i una tranquil·litat absoluta i amb unes vistes del parc natural del Cap de Creus espectaculars, unes habitacions rústiques cuidades fins a l’últim detall.

L’endemà l’Ester ens va fer la visita pel celler, on va coincidir en època de verema, ens va ensenyar i explicar el sistema que utilitzen per l’elaboració del vi. Cuiden molt tots els detalls desde la collita del raïm, amb caixes de màxim 10 kg de raïm per assegurar que no s’aixafin, els passen immediatament per la premsa, després passa el most a les tines de fermentació, vinifiquen cada varietat per separat i després fan el cupatge per decidir quin tan per cent de varietats aniran a cada vi i segons el vi anirà embotellat directament com és el cas del blanc i rosat, o passarà a les bótes de roure francès Allier. Allà, depenent del producte desitjat, el vi pot passar 8 mesos, si és el Perafita, o 12 mesos si es tracte del Cadac.

També elaboren moscatell i garnatxa dos vins dolços naturals amb un gust molt aconseguit, són vins dolços però que mantenen una part de frescor molt important que els fa molt fàcils de beure.

Aquesta és una ruta d’enoturisme imprescindible si aneu al Cap de Creus, us encantarà.