Iogurt i gelat de llet d’ovella ripollesa amb confitura de pera, vi blanc i farigola

Receptes — 25/09/2013 at 11:02

La idea és bàsicament un iogurt una mica més el.laborat: quan mengem iogurts a casa hi podem posar confitura, cereals, fruita natural, xocolates… avui he pensat a extreure aquest concepte i fer-ne un postre molt senzill, amb contrastos interessants.

Iogurt i gelat de llet d’ovella ripollesa amb confitura de pera, vi blanc i farigola

Dificultat: Fàcil

Ingredients:
1 pot de confitura de 250g de pera, vi blanc i farigola del museu de la confitura.
4 iogurts d’ovella ripollesa de Mas Marcè
500 g gelat de llet d’ovella

Per fer el cruixent
50 g glucosa
50 g fondant
10 g aigua

El.laboració:

Aquest postre l’únic que haurem d’elaborar serà el cruixent, ja que els altres ingredients els comprarem ja fets!

Per fer el cruixent, posem la glucosa en una paella, juntament amb el fondant i l’aigua, ho posem al foc fins que quedi un color mel i ho estirem entre dos papers de forn, i ràpidament passem el corró, per tal que quedi lo més fi possible, un cop fred retirem els papers de forn, ho trenquem de forma irregular i reservem.

La confitura que he emprat en aquesta recepta podeu trobar-la al Museu de la Confitura de Torrent. Els iogurts d’ovella ripollesa jo us recomano els de Mas Marcè i pel gelat de llet d’ovella el que més m’agrada és el de la la Recuiteria, a Girona o Figueres.

En el cas que no trobéssiu aquesta confitura podeu utilitzar qualsevol altre de pera, això si mireu que sigui artesanal i amb un gust natural, pel que fa el gelat també el podeu substituir per un de canyella que també lligarà molt bé.

Aquest és un postre molt senzill de fer, boníssim, amb contrastos gustatius entre dolç i àcid i també amb diferents textures! Potser us costa trobar els mateixos ingredients però sempre podeu provar-ne d’alternatius, tenint aquests al cap! Espero que us animeu a fer-lo! I si decidiu aprofitar un cap de setmana per trobar tots els ingredients, descobrireu racons magnífics del nostre país!