Tàrtar de bacallà amb crema freda de porros i sorbet de cireres de Terrades

Receptes — 28/08/2013 at 16:52

Aquest és un plat ideal per l’estiu, lleuger i amb bastants contrastos gustatius. El fet d’introduir un sorbet dins un entrant, encara el fa més refrescant, cosa que trobo molt adient per aquests mesos.

Tàrtar de bacallà amb crema freda de porros i sorbet de cireres de Terrades

Dificultat: Fàcil

Ingredients:
250 g de bacallà dessalat
6 g de porradell
300 g porros
180 g patata
850 g llet
c/s sal
c/s oli d’oliva
250 g Sorbet de cireres

El.laboració:
Primer de tot farem el tàrtar: molt fàcil, només hem de tallar el bacallà prèviament dessalat a daus i hi afegim el porradell, una mica d’oli d’oliva i ho guardem.

Un cop llest el tàrtar anem a fer la crema: piquem a juliana fina els porros i les patates i ho posem a coure lentament en una olla tapada amb sal i oli d’oliva. Ho anem remenant per tal que no s’enganxi i un cop ben «potxat» hi afegim la llet, deixem que arrenqui el bull, esperem cinc minuts i passem per la termomix o túrmix. D’aquí anirà a la nevera fins que sigui ben fre.

Pel sorbet de cireres, la millor opció és comprar-lo fet a alguna gelateria artesana, no ens costarà pas trobar-ne! Si no fos el cas o volguèssiu una alternativa més «clàssica», podrieu substituir el sorbet de cireres per un sorbet d’olives negres, per exemple.

A l’Estiu m’agrada molt combinar fruites amb peixos i carns! D’aquesta manera aprofitem els productes de la temporada i en el cas de les cireres, si són madures, són àcides però també tenen un punt dolç, perfectes per lligar molt bé amb els productes salats com el bacallà.

Com heu vist, és una recepta molt i molt fàcil, no teniu excusa per provar de fer-la! I com sempre, si teniu dubtes, suggerències o comentaris, podeu fer-los a continuació!