Calet de Palamós amb Pinya i Fonoll

Receptes — 01/08/2013 at 16:49

El calet és un peix típic de la mediterrània, que viu en fons fangosos i sorrencs, de carn molt fina, gust suau i textura melosa. S’ha de tenir en compte el punt de cocció per que si el fem massa serà molt eixut. L’acidesa de la pinya fa que sigui mes refrescant i el fonoll li aporta el punt anisat i dolcenc que fa que hi hagi un bon contrast gustatiu, ideal per aquesta època de l’any!

Calet de Palamós amb pinya i fonoll

Dificultat: Mitja

Ingredients:
4 calets de 350 g
1/2 ceba de Figueres
1 pastanaga
1/2 porro
600 g de pinya
2 branques de fonoll
300 g apirabe
100 g nata
c/s Sal
c/s oli oliva

Elaboració:
Netejem el calet, en filetegem els dos lloms i reservem. Pel fumet posem en una olla les espines juntament amb les verdures amb aigua fins a cobrir, deixem bullir uns 20′, colem i reservem. Fem la meitat de la pinya la tallem en 12 talls i amb la resta en fem una sopa amb el fonoll i 150g de fumet, a la termomix o túrmix.

Amb l’apirabe farem un puré: primer de tot bullim l’apirabe, prèviament pelat i tallat. Un cop bullit ho passem per la termomix o túrmix amb la nata i rectifiquem de sal. Ara ja és el moment de marcar els lloms dels calets en una paella antiadherent amb sal i un punt d’oli oliva.

Recordeu que la qualitat dels productes que compreu per fer el plat influirà en el resultat final, compreu sempre els millor que trobeu!

Espero que us animeu a fer-lo i em comenteu que com us ha sortit. Que vagi de gust!