Gaspatxo de maduixes de Sant Pol de Mar amb rap de Palamós

Receptes — 26/06/2013 at 13:59

Ara que sembla que ha arribat l’Estiu, ja comença a fer més calor i be de gust menjar plats freds i refrescants. El gaspatxo de maduixes és ideal per aquesta època i que millor que acompanyar-lo amb un bon rap de la llotja de Palamós per aporta-li una mica de consistència.

Gaspatxo de maduixes de Sant Pol de Mar amb rap de Palamós

Dificultat: Fàcil

Ingredients:
400 g de tomata de Pera
150 g maduixes de Sant Pol de Mar
50 g pebrot vermell
35 g de ceba de figueres
25 g pebrot verd
35 g cogombre
1 dent d’all petita
50 g molla de pa
Vinagre de xeres
Oli oliva
Sal i pebre
900 g de rap de Palamós
Pa d’espècies
Micro vegetals
Porradell

Elaboració:
Fer un gaspatxo és molt senzill, es trituren tots els ingredients nets i es deixen reposar unes 24 hores per tal que es macerin bé. Un cop realitzat aquest procés, ho colem, rectifiquem de sal, pebre i vinagre de Xerès. Netegem bé el rap, traiem els dos filets i els fem al vapor uns 7 minuts, deixem refredar, els tallem i ja podem muntar el plat!

A la base del plat hi posem el rap escalonat, a sobre i afegim el pa d’espècies, micro vegetals i porradell. A part, en una gerra, hi posem el gaspatxo de maduixes i un cop presentat el plat, servim el gaspatxo al voltant del rap.

Aquesta recepta és molt polivalent, podem canviar el rap per qualsevol altre peix, fins i tot peix blau, el gaspatxo també es pot fer amb una altre fruita, alló important per que quedi bé és que la que trieu, tingui molta aigua!

Espero que us animeu a fer aquesta recepta, és realment senzilla d’elaborar, fa molt bon efecte i és boníssima! Recordeu, com sempre, que la qualitat de cada un dels ingredients de la recepta és molt important per aconseguir l’èxit.