Filet de porc amb arròs de trompetes de la mort

Receptes — 15/06/2013 at 11:14

El filet és una de les parts més valorades del porc, juntament amb el llom i els pernils. Un cop reposat, és tendre i amb un gust suau i fi. L’arròs de trompetes de la mort és molt senzill de fer i molt gustós. Aquests dos ingredients mariden a la perfecció, fent un plat amb bons contrastos gustatius, ja veureu!

Filet de porc amb arròs de trompetes de la mort

Dificultat: mitjana

Ingredients:
2 filets de porc
200 g arròs nembo de l’Estany de Pals
50 g trompetes seques
1 ceba de figueres mitjana
60 g nata líquida
60 g formatge Mas Farró

Elaboració:
Primer de tot netegem el filet de porc, el salpebrem i el marquem a la brasa o a la planxa. Un cop marcat, el reservem.

Per fer l’arròs el primer pas seria hidratar les trompetes de la mort. Un cop fet, les escorrem bé i en guardem l’aigua. Posem a «potxar» la ceba de Figueres poc a poc, per tal que no agafi color i desprès li afegim l’arròs, remenem bé, introduim les trompetes i afegim l’aigua d’hidratar-les.

Deixem coure tot plegat durant 15 minuts, rectifiquem de sal i lliguem amb la nata líquida. Ho deixem coure un minut més i retirem.

A l’hora d’emplatar: en un plat si pot ser rectangular, posem l’arròs com a base i a sobre el filet de porc «escalonat», com veureu a la imatge que acompanya la recepte. Per acabar, ratllem el formatge Mas Farró sobre la carn i ja ho tindrem!

Aquesta és una recepta molt complerta, la podem menjar com a plat únic o amb un entrant lleuger. Durant l’època de bolets, si som aficionats a caçar-ne, les trompetes que trobem, les sequem i desprès les guardem en pots hermètics, el que ens permetrà conservar-les bé i poder fer aquesta recepta qualsevol moment de l’any.

És important que quan el.laborem aquesta recepta emprem productes de qualitat i a ser possible, de proximitat. D’aquesta manera, no només quedarà boníssima, sinó que ens menjarem una part del nostre paisatge i entorn! Ja em comentareu si us atreviu a fer-la, de ben segur que quedarà perfecte!