Tàrtar de Tonyina, un aperitiu refrescant

Receptes — 14/05/2013 at 11:52

La tonyina és un peix blau, la seva carn és molt preuada, de consistència ferma i vermella. conté olis omega-3, molt importants per tenir un nutrició equilibrada. La tonyina es pot fer de moltes maneres: crua, a la planxa, a la brasa, en marmitako… Jo sóc partidari de fer-la crua, en tàrtar, carpaccio o marinada. Avui us la faré amb tàrtar.

Tàrtar de tonyina

Dificultat: baixa

Ingredients:
600g Llom de tonyina
1 ceba tendra
25g soja
10g oli oliva extra verge
10g vinagre arròs
6g Porradell
Sal

Elaboració:
Aquesta és un recepta molt senzilla però és important que triem una bona tonyina i la congelem unes 48h per assegurar que no hi hagi cap paràsit com a mesura preventiva, ja que desprès la menjarem crua! Un cop descongelada, la tallem a la brunoise, hi barregem la ceba, també tallada a la bruinoise i la resta d’ingredients. Ho remenem bé i provem per rectificar de sal si cal.

Es pot fer com a primer plat o com aperitiu. Si el fem com aperitiu jo us aconsello que hi poseu un tall de pa torrat com a base, ja que d’aquesta manera serà més fàcil d’agafar i tindreu dos textures diferents al paladar, la crua del tàrtar i la cruixent del pa. Si opteu de fer-lo com a primer plat, poseu les torradetes a un costat perquè hi posin el tàrtar. Hi podeu posar també una quenelle de sorbet d’alfàbrega i una gelea de maduixes, d’aquesta manera teniu un primer plat refrescant, ideal per aquesta època que ja comença a fer calor! Ja em comentareu si ho proveu!